چگونه با دانش آموزان رفتار مناسب داشته باشیم؟
اگر بگوییم معلمان باید نحوه برخورد با دانش آموزان را یاد بگیرند حرف بیهوده ای نزده ایم. در یک کلاس آموزشی انواع دانش آموزان با خلقیات مختلف و متفاوت وجود دارند که بهتر است معلمان عزیز نحوه برخورد با هر کدام از این خلقیات را فرا بگیرند.
مثلا در یک کلاس آموزشی دانش آموز تنبل، افسرده، شرور و... وجود دارد که یک مدرس علاقه مند به درس باید راه های برخورد با هر کدام از این خلقیات را فرا بگیرد و آن ها را انجام دهد. شاید با خود فکر کنید، دانش آموز که از مدرسه خارج می شود دیگر ربطی به معلم ندارد که در بیرون از مدرسه چه اتفاقاتی برای این دانش آموز می افتد، در حالی که این فکر یک تفکر غلط است.
یک معلم می تواند با کمی دلسوزی و کمی حمایت عاطفی و البته برخورد درست با خلقیات دانش آموز، مسیر زندگی او را به سمت زندگی خوب تغییر دهد. در این مطلب از سایت درآمد برتر قصد داریم تا به طور کلی به بررسی راهکارهایی برای نحوه برخورد با دانش آموزان با خلقیات مختلف بپردازیم.
چگونه با دانش آموزان ارتباط مناسب برقرار کنیم؟
رابطه معلم با شاگرد بسیار تأثیرگذار است. این رابطه اگر بر مبنای اصول صحیح بر قرار شود، ماندگار، صمیمانه و اثر بخش خواهد بود. معلم خوب باید قدرت برقراری یک ارتباط عاطفی مناسب با توجه به شخصیت دانشآموز را داشته باشد. متاسفانه برخورد نامناسب یک معلم سبب تحقیر دانشآموز و درسگریزی او خواهد شد. اگر معلم تنها ارتقای درسی یا انضباطی یک دانشآموز مد نظرش باشد و به پایه تربیتی، ژنتیکی، ذاتی او توجهی نکند، هیچگونه تاثیر پرورشی و شخصیتی بر دانشآموز نخواهد گذاشت.
بین معلمان و دانش آموزان باید رابطه عاطفی باشد که البته گاهی ضعف نظام مدرسه، مدیر و معلم باعث شده است این نوع روابط بین آنها ایجاد نشود. برخی از معلمان قادر به برقراری رابطه عاطفی صحیح به دلیل زیاد بودن تعداد دانشآموزان در کلاس نیستند به همین دلیل این روابط را نادیده میگیرند.
از سوی دیگر رابطه معلم و والدین باید رابطه نزدیکی باشد. وظیفه اصلی معلم و مدرسه در واقع کمک کردن به رشد دانش آموزان است. هر مشکلی که بین دانشآموز و اولیای مدرسه پیش آید، در ابتدا مدیران و مربیان مقصرند، زیرا مسئولیت دانش آموزان به آنها واگذار شده است.
رفتار معلم در کلاس
یکی از ارکان مهم آموزش و تدریس، ایجاد فضایی سالم و مناسب برای یادگیری و آموختن است. ذهن، روان و رفتار کودکان و نوجوانان نسبت به سال های گذشته دچار تحولات و دگرگونی های بی شماری شده است. دانش آموزان، آموزگارانی را ترجیح می دهند که به شخصیت آنها احترام گذارند، به جای تنبیه آنها را تشویق و حمایت کنند، خوب درس بدهند، انگیزه تلاش و پیشرفت را در آنها زنده نگه دارند، ارزش ها و آرمان هایشان را نادیده نگیرند و آنها را در یافتن اهداف صحیح زندگی یاری کنند.
رابطه معلم – دانش آموز رابطه یی ظریف و شکننده است، تا حدی که شکیبایی و بردباری بیشتر آموزگاران و معلمان را می طلبد. گاهی وضعیتی بر کلاس حاکم می شودکه احتیاج به مهارت، تسلط و مدیریت آموزگار بر رفتارها و واکنش های هیجانی – احساسی دانش آموزان دارد.در ادامه به بررسی رفتارهایی که یک معلم باید در برابر دانش آموزان با خلقیات مختلف انجام دهد می پردازیم. این روش ها برای آن دسته از مدرسینی که به کسب درآمد از آموزش آنلاین هم فکر می کنند توصیه می شود.
دانش آموزان را دوست داشته باشید
آن ها را دوست بدارید و در برابر رفتارهایی که انتظارات شما را برآورده نمی کنند محکم بایستید. بسیاری از دانش آموزان نسبت به خود احساس بی کفایتی می کنند و اعتماد به نفس پایینی دارند. ما باید آن ها را از ارزش های بی اندازه ای که در درون آنهاست آگاه سازیم و از پیام های منفی که ممکن است دریافت کنند جلوگیری نماییم.
ما با عشق ورزیدن بدون قید و شرط به آن ها ارزش های واقعیشان را یادآور می شویم. دانش آموزان ما به خوبی متوجه می شوند که ما چه احساسی در مورد آن ها داریم. اگر ما آن ها را دوست نداشته باشیم یا اگر در آن ها یک مشکل رفتاری ببینیم، آن ها این را می فهمند؛ حتی اگر ما آن به زبان نیاوریم. سپس این دانش آموز حق دارد که از ما متنفر باشد؛ زیرا ما زیبایی وجود او را ندیده ایم.
برخورد با دانش آموزان بیش فعال ( برای کلاس های حضوری)
رفتار درست در مقابل دانش آموزان بیش فعال به خصوص دانش آموزان ابتدایی این است که صندلی آن ها را در کنار میز خود قرار دهید تا حواسش کمتر پرت شود و رفته رفته به نظم در کلاس اهمیت دهد. داشتن رفتار عصبانی در برابر این دانش آموزان به هیچ وجه توصیه نمی شود چرا که ممکن است نتیجه عکس بدهد.
دانش آموز شلوغ
برخی از دانش آموزان بی اندازه انرژی دارند. آنها نمیتوانند و نمیخواهند یک جا بنشینند و با پیروی از قانونهای کلاسی خودشان را در یک چهارچوب زندانی کنند.
آنها از هر فرصتی برای شلوغ کاری استفاده میکنند. کافی است یکی از آنها در یک کلاس وجود داشته باشد تا کل کلاس به عنوان یک کلاس شلوغ شناخته شود. آنها به راحتی میتوانند سایرین را در این امر رهبری کنند. در مواجهه با همچین دانش آموزان یا کلاسی بهتر است هوشمندانه اقدام کنید.
ترفندهای مختلفی وجود دارد که با بکارگیری آنها میتوانید میزان شلوغ کاری را در دانش آموزان کلاس کاهش دهید. مثلا می توانید به او در خلوت تذکر بدهید، اینکه او را در خلوت بازخواست کنید نتیجه بهتری خواهد داشت.
دانش آموز مشکل دار
امروزه در زندگی هر شخصی مشکلات وجود دارد که اگر این مشکلات به خوبی توسط والدین مدیریت نشود ناخواسته به کودکانشان منتقل می شود و این مشکلات در مدرسه بروز می یابد. شخص معلم باید در برخورد با این دانش آموزان به گونه ای رفتار کند که در درجه اول دانش آموز احساس راحتی کند و پس از آن تا حد ممکن تلاش کند تا مشکل شخص دانش آموز را حل کند. مثلا می تواند از والدین وی بخواهد که به مدرسه بروند و از آن ها بخواهند که مشکلاتشان را به کودکان منتقل ندهند.
دانش آموز منزوی و خجالتی
این دسته از دانش آموزان آزاری برای دیگران ندارند. آنها فقط به خودشان ضرر میرسانند. ممکن است تا مدتها متوجه آنها نشده و به یکباره با نمرات متوسط و رو به پایین آنها روبرو شوید. یا وقتی که نمیتوانند از حق خودشان دفاع کنند یا برای خواستن چیزی دستشان را بالا ببرند. معمولا سوال نمیپرسند؛ حتی اگر چیزی را درست متوجه نشده باشند! معمولا استعداها و تواناییهای خود را به نمایش نمیگذارند؛ حتی وقتی که در زمینهای از همه بهتر باشند. این مشکل رفتاریای است که نیاز به برطرف شدن دارد. اگر با همچین دانش آموزی برخورد دارید سریعا با انتخاب یک رفتار مناسب به او کمک کنید.
پیدا کردن علت اصلی کم رویی کودکان خیلی به برطرف کردن آن کمک می کند. دانش آموزان کمرو به دلیل اینکه خجالتی هستند، مشکلات خود را به صورت مستقیم بیان نمی کنند.
معلمان با استفاده از روش هایی مانند برگزاری نمایش و ایفای نقشِ دانش آموزان در آن یا تشویق کردن آنان به نوشتن یادداشت های روزانه می توانند به احساسات درونی آنان پی ببرند و با ایجاد فضای دوستانه تر از کمرویی دانش آموزان کم بکنند.
جمع بندی
هدف از این مطلب، بیان راهکارهایی برای نحوه برخورد با دانش آموزان مختلف بود. همانطور که دیدید، در یک کلاس درس دانش آموزان با ویژگی های رفتاری متفاوتی حضور دارند که باید به عنوان یک مدرس مد نظر قرار دهید.
شما حتی اگر کلاس آنلاین برگزار می کنید و یا از طریق آموزش مجازی به کسب درآمد میپردازید، می توانید رفتار مناسب را در برخورد با دانش آموزان مختلف انجام دهید. شاید همین طرز برخورد مناسب شما دلیلی برای کسب درآمد بیشتر شما بشود. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که قصد دارید تا از آموزش مجازی به کسب درآمد برسید حتما در دوره آموزشی تبدیل دانش به ثروت شرکت کنید تا با تکنیک های کسب درآمد از آموزش مجازی آَشنا شوید و حتی آن را افزایش دهید.
امیدواریم از مطالعه این مطلب استفاده لازم را برده باشید. همچنین شما می توانید سایر مطالب مرتبط با کسب درآمد از تدریس و آموزش در اینترنت را در سایت درآمد برتر مطالعه کنید.
- ۰۰/۱۱/۰۴